Masivne lesene hiše

 Masivna hiša Notranjost Les

 

Les je v svoji sestavi difuzen, kar pomeni, da prepušča zrak v obe smeri. Zaradi te lastnosti so masivne lesene hiše tako zelo prijetne za bivanje. V tovrstnih objektih ni prepiha, ni potrebe po prezračevanju. Les se nikoli en naelektri, za razliko od mnogih umetnih materialov, zato ne zadržuje raznih mikroorganizmov in prahu.

Z izbiro masivne lesene hiše pridobite zdrav objekt, ki je še posebej primeren za ljudi z dihalnimi in alergijskimi težavami.

Sama gradnja masivne lesene hiše traja precej manj časa v primerjavi s klasično, vselitev pa je možna že takoj, ko je objekt zaključen. Klasična gradnja pa zahteva še dolgotrajnejšo sušenje sten in tlakov.

Pred montažo masivne lesene hiše je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje ter izdelati tmeljno ploščo z ustrezno hidroizolacijo. Objekt pa  je lahko tudi podkleten. Ker je nosilna konstrukcija lesena, je potrebna predhodna dobra impregnacija (zaščita pred požarom, glivicami, insekti in drugimi zunanjimi vplivi), da bo življenjska doba čim daljša. Vzdrževanje lesenega objekta je potrebno skozi celotno življenjsko dobo. Seveda pa ni potrebno poudarjati, da se za zaščito uporabljajo ekološko prijazna sredstva.